Herfst Robots & Helden (9 t/m 12 jaar)

Ga terug

Op kamp in de herfstvakantie!


In de herfstvakantie logeren de superhelden en robot Charlie een aantal dagen in Ommen! Alle lieve superhelden zorgen ervoor dat we heerlijk kunnen slapen, want zij beschermen ons tegen alles. Ze zijn verstopt in het bos en als je goed luistert kun je ze misschien wel horen. Of zitten ze misschien ergens hoog in de boom verstopt? Kom jij de superheld uithangen? Robot Charlie, de enige echte diabetesrobot, bezoekt ook het kamp. Hem kun je echt alles vragen. Word jij vrienden met Charlie?


Voor wie is dit kamp?

Dit herfstkamp is speciaal voor SugarKids van 9 t/m 12 jaar. Broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes zijn welkom, maar een uitzondering. Hierdoor is de situatie tijdens het kamp precies andersom dan wat kinderen in het dagelijks leven ervaren.


Datum

Het kamp is van dinsdag 17 oktober tot en met vrijdag 20 oktober 2017.


Duur

Het kamp duurt 4 dagen en 3 nachten.
 

Medische begeleiding

Volledige begeleiding van (ervaren) vrijwilligers, (kinder)diabetesverpleegkundige en (kinder)diabetes arts. Wat een kind zelf al kan/mag houden we aan qua begeleiding. We verwachten enige zelfstandigheid van de kinderen. Kan je zelf al spuiten of een infuus set zetten? Of heb je nog een beetje hulp nodig? De diabetesverpleegkundige en (kinder)arts vinden het geen probleem om jou te helpen. Ook gaan er ervaren getrainde vrijwilligers mee die jou ook zullen begeleiden op kamp.
Medische begeleiding: B (meest gebruikelijk bij 9 – 12 jaar).


Kosten

Dit kamp kost €99,-. Omdat er tijdens het kamp onderzoek wordt gedaan door TNO naar een diabetes-robot, wordt dit kamp voor een groot deel gesponsord. De eigen bijdrage van de deelnemers is daarom slechts € 99,- (voor leden. Niet leden betalen €150,--. Inbegrepen in deze prijs is het volledige programma, de overnachting in een blokhut op recreatiecentrum de Wolfskuil in Ommen, alle maaltijden, deskundige en ervaren (medische) begeleiders en een hele berg plezier. Niet inbegrepen: vervoer naar en van het kampeerterrein in Ommen, jouw diabeteshulpmiddelen.

NB. De activiteiten met Robot Charlie worden begeleid door medewerkers van TNO die onderzoek doen met deze zelfmanagementtool. De gegevens die zij verzamelen worden gebruikt voor een vier jaar durende studie waar o.a. Diabetesvereniging Nederland aan meewerkt.

Informatie en aanmelden: http://sugarkidskampen.nl/robots-en-helden/