Alleen voor ouders

Diabetesvereniging Nederland (DVN) is al ruim 65 jaar de grootste patiëntenorganisatie van ons land. Door onze gedrevenheid zijn we koplopers op het gebied van belangenbehartiging, financiële voordelen (o.a. via collectieve verzekeringen, onze voordelige DVNwinkel enz) en interessante activiteiten voor iedereen in Nederland met diabetes.

Voor wie is SugarKidsClub.nl?

Diabetesvereniging Nederland (DVN) heeft speciaal voor kinderen met diabetes de website SugarKidsClub.nl gemaakt. Deze website wordt beheerd door medewerkers van DVN. De informatie die wordt geplaatst, wordt altijd eerst zorgvuldig gecontroleerd. De website SugarKidsClub.nl is bestemd voor kinderen met diabetes van 6 tot en met 12 jaar. Kinderen kunnen hier ervaren hoe hun leeftijdsgenoten met diabetes omgaan in het dagelijks leven.

Via de website kunnen kinderen ook in contact komen met onze mascotte Sam. Vragen die aan Sam worden gesteld, worden zorgvuldig afgehandeld. De SugarKids website is voor alle kinderen vrij toegankelijk.

Persoonlijke gegevens

Persoonlijke gegevens worden nooit online gezet. Persoonsgegevens die via formulieren worden verstrekt, zullen door DVN niet zonder toestemming voor andere doeleinden worden gebruikt en ze worden niet aan derden verstrekt.

Vakantieweken

Diabetesvereniging Nederland (DVN) organiseert in de zomer vakantieweken- en kampen voor kinderen en jongeren met diabetes, tussen de 6 en 18 jaar. Via de website SugarKidsClub.nl kunnen kinderen meer informatie vinden over deze vakantieweken- en kampen. De SugarKidsClub is participant bij:

www.steunpuntkindervakanties.nl
 

Vergoeding door uw zorgverzekeraar

Wist u dat de meeste aanvullende zorgverzekeringen een (groot) deel van de kosten van DVN-kampen vergoeden? Omdat we naast een heerlijk (ont)spannend kamp ook een educatief kamp zijn, voldoen alle SugarKids-kampen aan de eisen voor vergoeding. Hier vindt u het overzicht van alle vergoedingen per zorgverzekeraar.

Deskundige begeleiding

De hoge kwaliteit die wij binnen alle onderdelen van onze vereniging nastreven geldt zeker voor de SugarKids-zomerkampen. Er gaat altijd deskundige begeleiding mee, in de vorm van opgeleide vrijwilligers en ervaren diabetesverpleegkundigen en/of kinderartsen. Alle begeleiders moeten bovendien een Verklaring Omtrent het Gedrag indienen.

Het programma van de SugarKids-zomerkampen is heerlijk vol, uw kind hoeft zich geen moment te vervelen, maar er wordt zeer bewust rekening gehouden met de tijd die kinderen nodig hebben om hun bloedsuikerwaarden en toe te dienen hoeveelheid insuline met hun begeleiders te bespreken, bij te komen van een hypo, gebruik te maken van tussendoortjes, enz.

Medische begeleiding

Vanuit medisch oogpunt is er uitvoerig over deze zomerkampen nagedacht. Uitschietende bloedsuikerwaarden zijn echter niet te voorkomen, bijvoorbeeld door spanning, vermoeidheid, het andere ritme en voedingspatroon dan thuis en eventuele gevoelens van heimwee of verliefdheid. De pret van het samen zijn met leeftijdsgenootjes met diabetes staat echter voorop! En onze ervaren begeleiders zullen er alles aan doen om het plezier met goede bloedsuikerwaarden te combineren.

Omdat DVN verantwoorde medische begeleiding enorm belangrijk vindt, kan het zo zijn dat het kamp op het laatste moment komt te vervallen. Wij gaan hier niet van uit, maar mocht het voor komen dat de diabetesverpleegkundige, die uw kind zou begeleiden vlak voor het kamp weg valt, dan kiezen wij er voor het kamp af te blazen i.p.v. met een onvolledige medische bezetting door te laten gaan.

DVN draagt het grootste deel van de meerkosten voor de medische begeleiding en leidt al haar vrijwilligers zelf op. Wij vinden het belangrijk dat duidelijk is wat je (voor je kind) kunt verwachten aan medische begeleiding. We maken daarin onderscheid in verschillende niveaus:

A (meest gebruikelijk bij 4 - 8 jaar)
Volledige begeleiding van (ervaren) vrijwilligers, (kinder)diabetesverpleegkundige, diëtist en (kinder)diabetes arts. De vrijwilligers zijn een soort moederfiguur voor de kinderen. Op het gebied van diabetes worden de kinderen volledig begeleid. Ga je met ons mee op kamp, dan is er altijd genoeg begeleiding aanwezig. Er gaan ervaren getrainde vrijwilligers met diabetes mee, maar ook een diabetesverpleegkundige en een (kinder)arts. Ook gaat er een diëtiste mee om de koolhydraten uit te rekenen!

B (meest gebruikelijk bij 8 – 12 jaar)
Volledige begeleiding van (ervaren) vrijwilligers, (kinder)diabetesverpleegkundige en (kinder)diabetes arts. Wat een kind zelf al kan/mag houden we aan qua begeleiding. We verwachten enige zelfstandigheid van de kinderen. Kan je zelf al spuiten of een infuus set zetten? Of heb je nog een beetje hulp nodig? De diabetesverpleegkundige en (kinder)arts vinden het geen probleem om jou te helpen. Ook gaan er ervaren getrainde vrijwilligers mee die jou ook zullen begeleiden op kamp.

C (meest gebruikelijk bij 12 – 16 jaar)
Veel zelfstandigheid vanuit de tieners. Vrijwilligers, diabetesverpleegkundige en (kinder)diabetes arts zijn er voor sturing en controle. Gezellig mee op kamp, super leuk! Onze ervaren getrainde vrijwilligers, diabetesverpleegkundige en (kinder) diabetes arts zijn er ook om de tieners aan te sturen in hun diabetes management.

Lid worden!

Nog geen lid? Neem dan contact op met DVN via 033 - 46 30 566 of info@dvn.nl of word direct lid!